Balansis

Napredna progresivna dioptrijska stakla za veću udobnost vida

Ispunjavanje vizualnih potreba korisnika ključno je za vođenje uspešnog poslovanja optike, no podudaranje trendovima koje moderni presbiopi žele rezultiralo je proizvodnjom Balansis progresivnih dioptrijskih stakala koje u obzir uzimaju najviše vizualne prioritete korisnika.

Glavne karakteristike

Tokom istraživanja, korisnici progresivnih dioptrijskih sočiva bili su upitani s kojim problemima se susreću kod nošenja dosadašnjih progresivnih dioptrijskih sočiva i koji su faktori koje smatraju važnim za dobar vid.

Tri su glavna problema koja su identifikovali: periferni vid, poteškoće kod prebacivanje pogleda s daljine na blizinu i nesigurnost u pokretu. S druge strane, glavni proritet korisnika je udobnost. Uz udobnost, atraktivna cena i izgled.

Kod dizajniranja Balansis progresivnih dioptrijskih sočiva ove zaključke uzeli smo u obzir i koristeći HOYA-ine napredne tehnologije želimo ponuditi najviši nivo vizualne udobnosti za naše korisnike.

Prilikom proizvodnje Balansis progresivnih sočiva koriste se:

• View Xpansion Technology: smanjuje rubne distorzije slike
• Double Surface Technology: optimalna distribucija jačine preko prednje i zadnje strane sočiva uz prirodne pokrete oka prilikom prebacivanja između različitih udaljenosti gledanja
• Stable View Enhancer: digitalna evaluacijska metoda koja koriguje dinamičnu distorziju.

Glavne prednosti

U današnjem užurbanom načinu života, Balansis nudi udobnost vida koji korisnici žele. Nezavisno da li su korisnici dugogodišnji nosioci progresivnih dioptrijskih stakala i koji bi imali veliku korist od poboljšanog dizajna ili bi progresivna dioptrijska stakla nosili prvi put, Balansis osigurava:

• Široko i jasno vidno polje bez distorzija u svim smerovima gledanja
• Bezbrižno prebacivanje između vidnih polja i fokusiranje na digitalne uređaje, štampane medije i druge objekte na blizu
• Stabilnu percepciju slike, čak i u dinamičnim situacijama kao što su hodanje uz ili niz stepenice
• Brzu adaptaciju.