EyeGenius

Predstavljamo budućnost u pregledu vida HOYA EyeGenius 

Život u digitalnom vremenu pravi je izazov za naš binokularan vid jer izaziva vizualni stres. U slučaju heterophorije može izazvati fiksacijsku disparaciju. Hoya EyeGenius je inovativan, brz i precizan sistem koji meri fiksacijsku disparaciju. Projekt je izrađen u saradnji sa University of Applied Sciences and Arts Northwestern Switzerland s ciljem radikalnog pojednostavljenja merenja fiksacijske disparacije.

Novi sistem jednostavno i precizno kalkuliše idealnu prizmatičnu korekciju za ispravljanje fiksacijske disparacije u trajanju kraćem od 10 minuta. Binokularne vizualne performanse su na taj način poboljšane, a simptomi vizualnog stresa, kao što su glavobolja, suve oči i bolovi u vratu značajno se smanjuju.

Hoya EyeGenius idealan je odabir za optometriste i optičare koji žele da se istaknu ispred konkurencije svojom ekspertizom u binokularnom vidu i tehnologijama orijentisanim ka budućnosti. Šta više, Hoya EyeGenius se može koristiti za kompletan pregled vida jer sadrži više od 60 testova za refrakciju, screening binokularnog vida i screening vizualnih funkcija uz detekciju fiksacijske disparacije. Sastoji se od tri uređaja za daljinu, blizinu i iPad daljinskog upravljača, koji su međusobno povezani.

Kako Hoya EyeGenius radi? 

Hoya EyeGenius meri fiksacijsku disparaciju binokularnog vida i prema rezultatima merenja izračunava potrebnu prizmatičnu korekciju tačnosti 0,01 pdpt. Tako da je Hoya EyeGenius trenutno najbrži sistem svoje namene na tržištu, dostavljajući optimalnu prizmatičnu korekciju za manje od 10 minuta. Prilikom merenja ne koriste se prizme što je klijentu izrazito prijatnije.

Hoya Eyegenius softver optičara navodi kroz proces merenja i interaktivno uključuje i samog klijenta. Preliminarni testovi koji su sastavni deo softvera osiguravaju da je binokularni vid prisutan i da klijent pati od astenopije. Nepouzdani rezultati merenja su automatski isključeni.

Preduslov za merenje fiksacijske disparacije je ispravna korekcija za daljinu i blizinu te detaljna medicinska anamneza.

Šta je fiksacijska disparacija? 

Fiksacijska disparacija je pogrešna pozicija slike unutar centralnog panumskog područja s normalnom fuzijom i normalnim stereopsisom. Fiksacijska disparacija može dovesti do pogoršanja binokularnog vida i uzrokovati astenopske probleme kao što su glavobolja, napetost u vratu, suvoća očiju ili problemi kod čitanja.

Šta uzrokuje fiksacijsku disparaciju? 

Digitalna era i multimedija stavljaju nove zahteve pred naše oči. Vizualne aktivnosti na blizu korišćenjem pametnih telefona i tableta, produžena koncentracija na udaljenost ekrana računara, loši uslovi osvetljenja i učestalo menjanje fokusa između različitih udaljenosti dovode do vizualnog stresa. Vizualni stres može dovesti do toga da postojeća heterophorija izazove fiksacijsku disparaciju. Studija University of Applied Sciences and Arts Northwestern Switzerland dokazuje da je često i najmanja prizmatična korekcija dovoljna za uspešno smanjenje astenopskih slučajeva. Korekcija s kompenzacijskom prizmom dovodi fiksacijsku disparaciju natrag na centralnu poziciju slike i dovodi do poboljšanja vizualnih funkcija..