Kancelarijska sočiva

Kancelarijska sočiva za naočare namenjena su za bliže i srednje udaljenosti (do cca 4m). Namenjene su uglavnom mlađim prezbiopima kojima ne treba korekcija za daljinu. Glavna razlika između progresivnih i kancelarijskih sočiva za naočare je u širini vidnog polja.

Za osobe koje rade na računaru, a nose naočare, da bi izbegli tegobe nije dovoljna zaštita filterom od zračenja budući da se oko napreže stalnim fokusiranjem i akomodiranjem zbog učestalog menjanja pogleda od blizine do srednje udaljenosti monitora. Posledice su zamor oka, zamagljenje, suvoća, crvenilo i osećaj peska u očima. 

Vrlo efikasno rešenje su radni progresivi kod kojih je dioptrija za čitanje na blizinu na donjem delu sočiva, a prema gore se dioptrija smanjuje što s jedne strane omogućava jasnoću i blizu i na udaljenosti računara, a s druge strane ne utiče na porast dioptrije kao kod korišćenja monofokala. Takođe takvo izvodjenje  omogućava prirodni položaj glave pa se izbegavaju bolovi u vratu, glavobolja i sl. Sočiva dodatno filtriraju ometajuće refleksije monitora i nude osećaj veće udobnosti.