Progresivna sočiva

Kada tokom čitanja shvatite da su vam ruke postale "prekratke", nemate dovoljno svetla, a oči postaju sve umornije, velika je verovatnoća da ste ušli u doba kada očno sočivo počinje gubiti svoju elastičnost uz smanjenje akomodacijske sposobnosti oka. Takva greška oka naziva se presbiopija.

Presbiopija se može ispraviti progresivnim sočivima za naočare  koje imaju više dioptrija s postupnim prelazom između dioptrijskih jačina što znači da ispravljaju refrakcijske greške na raznim udaljenostima - od bliskih, srednjih do dalekih. Ukratko, omogućuju vam oštar vid na svim udaljenostima bez potrebe za menjanjem naočara.

Ograničenje im je što imaju suženo vidno polje na srednjim i bližim udaljenostima te veća cena od monofokalnih, ali ukoliko vam trebaju naočare za daljinu i blizinu, progresivne naočare, praktično su rešenje za vas.

Posljednjih godina HOYA je uložila mnogo napora u istraživanja kako bi usavršila svoja progresivna sočiva za naočare. Ostvaren je napredak u poboljšanju stabilnosti i fokusa sočiva u svim smerovima. Dizajn baziran na tranziciji, omogućava organsko simuliranje prirodnog vida – FreeForm dizajn, odnosno obostrana obrada površine sočiva koja ja karakteristična za Hoyalux iD porodicu proizvoda i koja garantuje da ćete se brzo navići na nove naočare zahvaljujući širokom vidnom polju bez distorzija i brzoj interakciji između blizine i daljine.

ID FreeForm Design Technolog;

Tehnološka podloga je formirana na jedinstvenoj strukturi površine u kojoj je adicija podeljena na horizontalne I vertikalne komponente. Te komponente su posledično postavljene u optimalan položaj u odnosu na oko: vertikalne komponente su na prednjoj strani (daleko od oka) gde kratka, efikasna progresija garantuje
jednostavnu interakciju između daljine i blizine, a horizontalne komponente su na poleđini (najbliže oku) kako bi osigurale minimalnu distorziju i najšire moguće vidno polje.

Prednosti Hoyalux iD progresivnih sočiva za naočare:

  • izuzetno široko vidno polje bez izobličenja gotovo na svim udaljenostima
  • minimalna izobličenja, stabilizacija svih osjećaja nelagodnosti
  • brza i glatka interakcija između daljine i blizine
  • prilagođeno rešenje za svakog klijenta

TrueForm Technology

S druge strane, primjenjuje se i TrueForm tehnologija, odnosno freeform principi na postojeće poludorađene prednje površine progresivnih sočiva za naočare.

Progresivna distribucija na prednjoj strani sočiva se ne dira s obzirom da je to inicijalni dizajn sočiva koji kreira vizualne performanse sočiva. U prošlosti su konvencionalne tehnike rezanja bile korištene za optimiziranje jedne daljine unutar ranga jedne baze zakrivljenosti sa sferičnom/toričnom freeform doradom unutrašnje površine i tehnikama poliranja kako bi se optimizirao svaki pojedini dizajn. Primjenjujući dodatnu aberaciju korigovanjem po svakoj liniji gledanja, podržavajući asferizaciju unutrašnje površine, vizualne performanse, sočiva mogu biti optimalizovana po celoj površini.

Za Vas to znači da je dioptrija na jedinstven način kalkulisana i proizvedena, garantirajući performanse sočiva za naočare i naglašavajući vidnu oštrinu u svakoj pojedinoj liniji gledanja.


Tehnologija Binokularne Harmonizacije - savršen fokus u dinamičnom svetu

Kao direktan rezultat InnoVision koncepta, s V+ dizajnom HOYA je pokrenula treću generaciju Hoyalux iD dizajna.

Hoyalux iD MyStyle V+ prvo je svetsko progresivna sočivo za naočare koje u obzir uzima dioptriju levog i desnog oka individualno kao komponentu za kalkulisanje potrebnog binokularnog dizajna progresivnih sočiva za naočare. Ova patentirana tehnologija binokularne harmonizacije osigurava da je korekcija prilagođena u svakoj tački gledanja, tačno prema potrebi svakog oka. 

Svaki dizajn proveren je prema realnim životnim okolnostima pre odlaska u proizvodnju što osigurava nenadmašne binokularne performanse.

Rezultat je:

  • savršeno fokusiranje bez napora 
  • konstantna stabilnost
  • izvrsna dubinska oštrina vida