Predstavljamo nova HOYA progresivna dioptrijska stakla - Balansis i LifeStyle 3

03/09/2018

Pojednostavili smo portfolio HOYA progresivnih dioptrijskih stakala na 4 tipa - Amplitude, Balansis, LifeStyle 3 i MyStyle V+.

S novim HOYA katalogom predstavljamo Balansis i LifeStyle 3 progresivna dioptrijska stakla koja menjaju Summit PRO i CD TrueForm te LifeStyle V+ progresivna dioptrijska stakla.

Nova generacija LifeStyle dizajna još se bolje podudara životnom stilu korisnika.

LifeStyle 3, novi i poboljšani progresivni dizajn podudara se sa izazovima današnjeg vida i specifičnim potrebama korisnika.

LifeStyle 3 uključuje varijacije dizajna koji su posebno prilagođeni aktivnim životnim stilovima današnjih korisnika progresivnih naočara..

Današnji presbiopi ne dopuštaju da ih problemi vida usporavaju. Vole putovati i baviti se sportom. Naporno rade. Čitaju knjige i digitalne knjige. Provode puno vremena na tabletima i pametnim telefonima.

Moderni životni stilovi predstavljaju izazov našim očima. Uravnoteženost koja najbolje odgovara korisnicima ne može se postići jednim dizajnom koji bi odgovarao svakome, zato trebamo da proizvedemo pravo dioptrijsko sočivo za određeni životni stil.

Jasna i jednostavna diferencijacija

LifeStyle 3 nudi 3 varijacije dizajna (Indoor, Urban i Outdoor) s jasnom diferencijacijom. To omogućava prilagođavanje dioptrijskih sočiva realnim potrebama, bez komplikacije samog pregleda. Nekoliko jednostavnih pitanja o korisnikovom životnom stilu dovoljni su za odabir dizajna.

Hoya je u LifeStyle 3 integrisala premium Binocular Harmonization Technology™ koji je verifikovan Hoyinim Binocular Eye Modelom.

Binocular Harmonization Technology

Čak i s najmanjom dioptrijom, pozicija kroz koju svetlost prolazi kroz dioptrijsko sočivo biće različita za desno i levo oko, što dovodi do neravnoteže koja uzrokuje probleme, kao što su umorne oči, peckanje i glavobolje. S Binocular Harmonization Technology™, LifeStyle 3 uzima desnu i levu dioptriju kao individualne komponente, definiše potreban binokularan dizajn dioptrijskih sočiva i kalkuliše potrebnu progresivnu distribuciju za svako oko. Rezultat je precizno i bezbrižno fokusiranje, poboljšana stabilnost i bolji dubinski vid.

Binocular Eye Model

Svaki Hoya premium progresivni dizajn razvijen je i podešen prema Binocular Eye Modelu. Model predstavlja patentirani program merenja binokularnih performansi koji verifikuje svaki dizajn u stvarnim životnim situacijama pre odlaska u proizvodnju. Na taj način osigurane su binokularne performance: stabilan vid i bolji dubinski vid u svakodnevnim situacijama.

Hoya-in pojednostavljeni portfolio progresivnih dioptrijskih sočiva

Kako bi portfolio Hoya progresivnih dioptrijskih sočiva bio što transparentiniji, pojednostavili smo raspon za lakše razumevanje i preporuku. S LifeStyle 3, Hoya je proširila raspon na 4 opcije. Svaki je jasno diferenciran u prednostima.

Lifestyle 3 prilagođen je dnevnim aktivnostima korisnika i može se odabrati na temelju korisnikovog životnog stila i preferencija. Lifestyle 3 zamenjuje Hoyalux iD LifeStyle V+ progresivna dioptrijska sočiva.

Balansis - Život u ravnoteži

Napredna progresivna dioptrijska stakla za veću udobnost vida

Ispunjavanje vizualnih potreba korisnika ključno je za vođenje uspešnog poslovanja optike, no podudaranje trendovima koje moderni presbiopi žele rezultiralo je proizvodnjom Balansis progresivnih dioptrijskih stakala koje u obzir uzimaju najviše vizualne prioritete korisnika.

Glavne karakteristike

Tokom istraživanja, korisnici progresivnih dioptrijskih sočiva bili su upitani s kojim problemima se susreću kod nošenja dosadašnjih progresivnih dioptrijskih sočiva i koji su faktori koje smatraju važnim za dobar vid.

Tri su glavna problema koja su identifikovali: periferni vid, poteškoće kod prebacivanje pogleda s daljine na blizinu i nesigurnost u pokretu. S druge strane, glavni proritet korisnika je udobnost. Uz udobnost, atraktivna cena i izgled.

Kod dizajniranja Balansis progresivnih dioptrijskih sočiva ove zaključke uzeli smo u obzir i koristeći HOYA-ine napredne tehnologije želimo ponuditi najviši nivo vizualne udobnosti za naše korisnike.

Prilikom proizvodnje Balansis progresivnih sočiva koriste se:

• View Xpansion Technology: smanjuje rubne distorzije slike
• Double Surface Technology: optimalna distribucija jačine preko prednje i zadnje strane sočiva uz prirodne pokrete oka prilikom prebacivanja između različitih udaljenosti gledanja
• Stable View Enhancer: digitalna evaluacijska metoda koja koriguje dinamičnu distorziju.

Glavne prednosti

U današnjem užurbanom načinu života, Balansis nudi udobnost vida koji korisnici žele. Nezavisno da li su korisnici dugogodišnji nosioci progresivnih dioptrijskih stakala i koji bi imali veliku korist od poboljšanog dizajna ili bi progresivna dioptrijska stakla nosili prvi put, Balansis osigurava:

• Široko i jasno vidno polje bez distorzija u svim smerovima gledanja
• Bezbrižno prebacivanje između vidnih polja i fokusiranje na digitalne uređaje, štampane medije i druge objekte na blizu
• Stabilnu percepciju slike, čak i u dinamičnim situacijama kao što su hodanje uz ili niz stepenice
• Brzu adaptaciju.